Route & Verzorging

Alle elementen waar Groningen bekend om staat zullen terugkomen in de route

Het karakteristieke open landschap waardoor de fietser vaak een speelbal lijkt van de wind, pittoreske dorpjes waarbij de tijd lijkt stil te staan, de dijken die Groningen en haar achterland beschermen tegen overstromingen, schitterende natuurgebieden, de vele wierden en natuurlijk de vele waterpartijen die de Provincie kent. Uiteindelijk komt iedereen weer uit bij de stad Groningen waar een eindsprint getrokken kan worden opweg naar een welverdiende borrel bij het Stadslab Festival - Terras.
Daarna is het natuurlijk de hoogste tijd om onder het genot van heerlijke pasta en een drankje van het slotprogramma te gaan genieten op het Stadslab Festival-terras. Uiteraard is de route van de 110 Km met zorg uitgestippeld en krijg je al het moois dat de Provincie Groningen te bieden heeft in één tocht voor de wielen. Er zijn 2 verzorgingsposten onderweg. Één in Zoutkamp en één bij Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland!

De route - 110 km

Hoogtepunten
De Tocht van dit jaar gaat zo snel mogelijk de ommelanden in! Via Hoogkerk gaat de koers via Aduarderdiep naar het noorden.

De route - 330 km

Hoogtepunten
Na de start verlaat men de stad via de Hoornse Plas en het Paterswoldsemeer. Vervolgens gaat het langs de provinciegrens richting het zuidoosten, richting de Groninger Veenkoloniën. In de 17e eeuw is dit gebied grotendeels ontveend en kenmerkend zijn de grote hoeveelheid kanaaltjes. Hierbij passeert men onder andere de lintdorpen Musselkanaal en Stadskanaal om uiteindelijk terecht te komen in Ter Apel. Vanaf dat moment is de grens niet meer Groningen-Drenthe, maar Groningen-Duitsland.
Horeca
Bourtange
Termuntenzijl
Noordpolderzijl
Zoutkamp

Welke route ga jij fietsen?

Theetied Termunterzijl

2e stop 330: Thermunterzijl

1ste stop 330: Bourtange

Halverwege: Noordpolderzijl

3de stop 330 / 2e stop 110

Zoutkamp

1e stop 110km / 4e stop 330

Start en Finish

Stadslab op het voormalig Suikerunieterrein.
 • Theetied Termunterzijl

  2e stop 330: Thermunterzijl
 • 1ste stop 330: Bourtange

 • Halverwege: Noordpolderzijl

  3de stop 330 / 2e stop 110
 • Zoutkamp

  1e stop 110km / 4e stop 330
 • Start en Finish

  Stadslab op het voormalig Suikerunieterrein.

Blijf altijd op de hoogte

en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright © 2020 TKP tocht van Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.