UMCG Kanker Researchfonds

Het organiseren van de TKP Tocht van Groningen geeft ons de mogelijkheid om op een goede manier aandacht te vragen voor de belangrijke dingen in het leven. Daarom fietsen ook dit jaar de deelnemers van alle afstanden behalve de 330km door het UMCG. Met deze actie vragen wij aandacht voor het UMCG Kanker Researchfonds. Daarnaast verkoopt de TKP Tocht van Groningen een koersklakske bij inschrijving waarvan de gehele opbrengst naar dit goede doel gaat. Graag willen wij ook op deze manier met jullie delen op welke manier het UMCG Kanker Researchfonds bijdraagt aan een mooiere wereld:

Het UMCG Kanker Researchfonds

Steeds vaker kiezen mensen er nu voor om kankeronderzoek in het UMCG te steunen. Niet zo gek eigenlijk. Het universitair ziekenhuis in Groningen heeft een groot kankercentrum, werkt samen met andere centra in Nederland maar ook daarbuiten. Voor bijvoorbeeld radiotherapie is het UMCG koploper in expertise. Kennis die ze graag deelt, om kankerzorg te verbeteren. Daarnaast is de samenwerking tussen artsen in de kliniek en wetenschappers in het laboratorium groot. Hiermee onderscheidt het UMCG zich van andere centra. Een voorbeeld hiervan is de imaging techniek met fluorescerende beelden van kankercellen. Een snelle uitwisseling van kennis opgedaan in het laboratorium is mogelijk richting de kliniek c.q. patiënt.

Waarom het UMCG Kanker Researchfonds steunen ?

  1. Wetenschappelijk onderzoek kost geld. Er is onvoldoende geld om urgente problemen op te lossen en sneller resultaat te behalen
  2. Het onderzoek van UMCG waarmee levens gered kunnen worden is wereldwijd bekend. Het UMCG is soms de enige plek in Nederland waar patiënten terecht kunnen
  3. Extra geld brengt genezing dichterbij. Dankzij sponsoring zijn innovaties en nieuwe mijlpalen mogelijk
  4. Het UMCG is vertrouwd
  5. Geld komt zonder tussenkomst (en kosten) van derden op de plek waar het uitgegeven wordt
  6. Duidelijke verantwoording over de besteding
  7. Professionele steun van fondsenwervers in het UMCG
  8. Het UMCG is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI). Giften zijn daarom aftrekbaar van het belastbaar inkomen

Ontbrekend eiwit

Ieder krijgt erfelijk materiaal mee in de cellen en soms gaat dit mis! Wanneer er in de cellen als je groeit iets mist, dan zie je dat terug in de cel. Een bepaald eiwit ontbreekt dan of wijkt af. Wanneer zo’n cel gaat groeien dan kun je behandeld worden met doelgerichte therapie. Een therapie op maat. We noemen dat target therapie.

Effectiever

Met behulp van speciale apparatuur (microplaat en aanvullende meetsystemen) kan heel precies gekeken worden wat de afwijking is en hoe behandeld moet worden. De apparatuur moet aangeschaft worden en daar is geld voor nodig. We willen daarmee veel nauwkeuriger behandelen en verspilling van medicatie, over- en onder behandeling voorkomen. Behandeling is dan veel effectiever!

Doneren

Het team van professor Marcel van Vugt en dr. Hetty Timmer gaat dit innovatief project uitvoeren. Dit project financieel steunen kan middels doneren ovv Defect of door een gift op NL21 ABNA 0423 1266 95 t.n.v. Stichting Steunfonds UMCG, o.v.v. Defect. Ook kan bij inschrijvingen een TKP Tocht van Groningen koersklakske gekocht worden. De volledige opbrengst hier van gaat dit fonds.

Blijf altijd op de hoogte

en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright © 2020 TKP tocht van Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.