Afstand 35km

De Familie tocht

De Familie tocht heeft een aparte route van 35 KM en is toegankelijk voor jong en oud! Uiteraard hebben wij voor deelnemers een prachtige route gevonden. Dit jaar ten noorden van de stad door het prachtige Reitdiepgebied.

Het Reitdiepgebied (ook wel minder juist Reitdiepdal) behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende rivier de Hunze (nu Reitdiep) verbond Groningen met de zee. In het huidig landschap zijn op veel plaatsen de oude rivierbeddingen nog goed zichtbaar, bijvoorbeeld rond het Oude Diepje bij Winsum. De eerste verkavelingen zijn nu nog zeer goed zichtbaar en niet veel veranderd. De meeste lijnen zijn zo'n 1000 jaar oud en daarmee is die tijd heel tastbaar aanwezig. Natuurlijk wordt er ook weer een pauze punt verzorgd. Hier kan ieder genieten heerlijk stukje appel met kaneel verpakt in een jasje van deeg, alsmede een kopje koffie of thee. Voor de kleinsten onder ons is er natuurlijk ook limonade.

Deelname voor kinderen onder de 12 jaar is gratis, echter onder begeleiding en maximaal twee kinderen per deelnemer. Deelnemers van deze afstand kunnen starten tussen 10:30 en 11:30. We zien jullie graag op 8 september aan de start! Sluit finish is om 17.30 uur.

Blijf altijd op de hoogte

en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright © 2019 TKP tocht van Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.