Afstand 160km

Alle elementen waar Groningen bekend om staat zullen terugkomen in de route

het karakteristieke open landschap waardoor de fietser vaak een speelbal lijkt van de wind, pittoreske dorpjes waarbij de tijd lijkt stil te staan, de dijken die Groningen en haar achterland beschermen tegen overstromingen, schitterende natuurgebieden, de vele wierden en natuurlijk de vele waterpartijen die de Provincie kent.
Uiteindelijk komt iedereen weer uit bij de stad Groningen waar een eindsprint getrokken kan worden naar de geheel vernieuwde finish. Daarna is het natuurlijk de hoogste tijd om onder het genot van heerlijke pasta en een drankje van het slotprogramma te gaan genieten bij het Stadslab op het voormalig Suikerunieterrein. Uiteraard wordt elke route met zorg uitgestippeld. Met de 160 kilometer krijg je al het moois dat de Provincie Groningen te bieden heeft in één tocht voor de wielen.
Vanuit de start rijden we door de binnenstad langs de Vismarkt, De Grote Markt, De Martinitoren naar het UMCG. Vervolgens gaan we door het UMCG en rijden we oostelijk noord-oostelijk de stad uit richting de Menkemaborg waar bij 't Schathoes de eerste verzorgingspost op jullie wacht. Samen met Spaak worden jullie daar opgevangen en vol energie weer op weg geholpen.

Start :08.30 - 09.30 uur

Posten Menkemaborg en Winsum

Sluit finish: 17.30 uur

Blijf altijd op de hoogte

en schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Copyright © 2019 TKP tocht van Groningen. Realisatie: Internetbureau Praes.